Prima pagină > 1, NERVUL ZILNIC > Diaconescu este santajabil! Atunci, sa se lase…

Diaconescu este santajabil! Atunci, sa se lase…

Cam atat a putut Diaconescu

Update:
Cristian Diaconescu neaga teza santajului pentru ca stie un mare adevar: Diaconescu a fost santajat, pentru ca este santajabil! Mai mult, Diaconescu este fostul ministru de externe care a suplimentat numarul de sectii de votare in strainatate, gest solicitat expres de Traian Basescu. Tot Diaconescu este liderul PSD care s-a ocupat de sectiile de votare din strainatate, la prezidentialele din 2009. Intelegem ca acum Cristian Diaconescu isi ia tainul? De cateva ore circula un zvon ce il trimite pe Diaconescu, tocmai ambasador la Paris.

~

Cristian Diaconescu este perdantul schimbarii de conducere in PSD. Diaconescu a fost, poate fara voia lui, parte din jocul puterii si fara indoiala a facut calcule de rentabilitate. Multe calcule de rentabilitate.

Gesturile politice ale lui Diaconescu au aratat, nu atat ca Diaconescu stapaneste aceste jocuri si calcule, cat faptul ca aceste calcule sunt infernal de complicate.

Pana la urma, Diaconescu este personajul care prin decizia sa de a candida la presedintia PSD, a declansat lupta pentru pozitia 1 a social democratilor. De la anuntarea intentiei de a intra in lupta (fapt total lipsit de profunzime, in sine) si pana la Congres, Cristian Diaconescu s-a transformat de mai multe ori. A pornit ca un favorit al opiniei publice, s-a transformat in reprezentantul unor nemultumiti si a ajuns sa fie pana la urma un candidat nehotarat, in jurul caruia s-au zvonit o groaza de nazdravanii, fara ca Diaconescu sa poata gestiona ceva din tot balamucul.

Fara indoiala, Diaconescu a dezamagit. In primul rand, Diaconescu s-a dovedit a nu fi ceea ce credea opinia publica, s-a dovedit a fi un om ascuns cu o multime de secrete (care acopera atat viata privata cat si cea “profesionala”). In al doi-lea rand, Diaconescu a reusit sa ii dezamageasca pe greii din tara, el fiind perceput in ziua Congresului, fix intruchiparea lui Terchea – Berchea. Pe ultima suta de metri, in ultima turnanta, Diaconescu a primit in dar sansa de a se recupera – este momentul in care a batut palma cu majoritatea PSD, de a-l sprijini pe Victor Ponta. Dupa buna lui traditie, Diaconescu a promis una si a procedat exact pe dos. In atare situatie, Cristian Diaconescu poate sune mersi ca a iesit pe usa din dos a PSD ului (ca sa nu spun a politicii) si nu a iesit…pe geam.

Dincolo de orice speculatie sau comentariu, Diaconescu a fost santajat pentru ca este santajabil. Cristian Diaconescu trebuia sa stie ca in politica de suprafata, petele vietii lui private si profesionale nu ii vor da voie niciodata sa performeze si sa se miste natural si fara de teama ca cineva….la un moment dat…..

  1. mihaela
    26/02/2010 la 17.19

    Nu pot să cred câte şopârle aveau în psd !?

  2. 25/02/2010 la 17.19

    Demisia era premeditata, isi dorea de mult sa plece, dar nu avea motiv, acum il are: faptul ca nu a obtinut ce si-a dorit de la PSD, asa ca a trecut la „independenti”, adica in PD-L 2. Acolo il asteapta un loc mai caldut, legaturi…

  3. maria
    25/02/2010 la 17.19

    Ai perfecta dreptate. Intotdeauna mi s-a parut Diaconescu ca este un tip „louche”. Si ca ministru de externe a facut greseli: amintiti-va gafa cu Olanda!

  4. 25/02/2010 la 17.19

    sa-l trimita, sa-l faca

  5. 24/02/2010 la 17.19

    Felicitari!… Si ne pare bine de cunostintza! Sper sa tzinem aproape.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu